Guide: sådan undgår du nattesved

Er du træt af at vågne helt svedig, når du har sovet om natten? Bare rolig! Det kan undgås. Læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du undgår nattesved. 

Løs ikke dagens problemer om natten

Der er flere forskellige ting, du kan gøre for at undgå nattesved. En af tingene du selv kan gøre er ikke at løse dagens problemer om natten. Undersøgelser viser, at mange stresser om natten, hvilket medfører temperaturstigninger i kroppen. Disse temperaturstigninger gør, at man ofte kommer til at svede. Vil du undgå nattesved, er det altså vigtigt, at du ikke løser dagens problemer om natten!

Juster temperaturen i soveværelset

Nattesved opstår ikke kun på grund af stress og temperaturstigninger i kroppen. Nattesved opstår også, hvis du ikke har den rette temperatur i soveværelset, når du skal sove. Det er i øjeblikket koldt udenfor, og derfor skruer mange op for varmen indenfor. Selvom det er rigtigt hyggeligt, kan det blive enormt irriterende, når man skal sove. Her ligger du nemlig under en varm dyne, som suger alt varmen til sig. Vil du undgå nattesved, skal du justere temperaturen i soveværelset, så du kan ligge trygt under din dyne og nyde varmen fremfor at stresse over den.

Undgå syntetisk sengetøj

Vil du undgå nattesved, er det vigtigt, at du også undgår syntetisk sengetøj. Syntetisk sengetøj hindrer nemlig huden i at ånde. Dette holder varmen fra din hud under dynen fremfor at sende den ud i rummet. Bruger du syntetisk sengetøj, vil du hurtigt komme til at koge og svede om natten, når du sover. I stedet for syntetisk sengetøj skal du investere i lækkert sengetøj, der er fremstillet af naturlige materialer som eksempelvis bomuld eller hør. Naturlige materialer gør det lettere for din hud at ånde, når du sover. 

Spis dig ikke propmæt inden sengetid

Du har garanteret prøvet at få det varmt og svedigt lige efter, du har spist en stor portion mad. Når du spiser en masse mad, går dit system automatisk i gang med at arbejde, og din kropstemperatur vil stige som resultat af dette. Derfor er det vigtigt, at du ikke spiser dig propmæt inden sengetid. Spiser du en masse mad, inden du skal til at sove, vil du hurtigt få det varmt og ubehageligt. Din krop vil tilmed ikke kunne finde ro, fordi den har fået fornyet energi. Spis derfor ikke dine måltider lige inden sengetid!