Hvad sker der efter dåben?

Ligesom et bryllup vil dåbsfesten umiddelbart efter gudstjenesten samles uden for kirken til fotografering. Festlighederne kan nu begynde!

 

Nogle barnedåb er store og formelle begivenheder med lignende budgetter som et bryllup. De fleste barnedåb i dag er dog mindre, mere intime og mindre formelle sammenkomster, ofte hjemme hos forældrene. Men uanset hvor stor eller lille din dåbsfest er, er følgende vigtige:

 

  •   En kage
  •   Dekorationer (selvom det kun er balloner og bunting)
  •   Forfriskninger
  •   Champagne!

 

Hvis du planlægger en fest derhjemme, er en buffet normalt den bedste mulighed. Hvis du har reserveret et sted, kan catering spænde fra kanapeer til et fuldt sit-down måltid.

 

Tidligere blev det sidste lag af forældrenes bryllupskage frosset, og derefter iset igen til deres første barns barnedåb, men da mange moderne bryllupskager ikke længere er tunge frugtkager, bliver denne tradition normalt ikke fulgt op. Dåbskager er dog stadig omdrejningspunktet i enhver dåbsfest, og de kan dekoreres omhyggeligt, ligesom en bryllupskage er.

 

Champagne er essentiel for at ‘skåle barnets liv’ og ledsages ofte af taler fra en af ​​forældrene eller fadderne.

 

Dåbsgaver

Gaver og kort til barnet er en vigtig del af barnedåben. Fadderne giver traditionelt gaver med religiøse temaer såsom en bibel, bønnebog, kors og kæde eller et charmearmbånd med engle eller duer.

 

Smykker er også en meget populær gave, især sølv halskæder eller armbånd. En dåbsgave er normalt noget et barn vil have som et minde til deres særlige dag.

 

Traditionelt gives sølvgenstande som gaver. Populære gaver er fotorammer i sølv, pengeæsker, førstetandsæsker og krukker indgraveret med barnets navn.

 

Selvom der ikke er noget pres for at forpligte sig til din lokale kirke, er din familie, når dåben er overstået, varmt inviteret til at deltage i kirke- og samfundsarrangementer, når du kan. En barnedåb er en vidunderlig måde at føle sig som en del af dit lokale sogn og fællesskab.

 

Hvis du leder efter en perfekt dåbskjole til din babys særlige dag, kan du besøge Oli Priks hjemmeside for at se, hvad vi har til rådighed, eller kontakte os for at høre nærmere.

 

Det er interessant at bemærke at på norsk hedder det dåpskjoler, engelsk christening gowns fransk robes de baptême ,tysk taufkleider, finsk kastemekko og hollandsk er det doopjurkjes.