skip to Main Content
En Lydsvag Støvsuger Sikrer Babys Søvn

Vi kender det alle sammen, den lille er lige faldet i søvn og nu skal du til at gøre huset rent – men åh nej! Du ved at din støvsuger larmer utrolig meget, så baby vil vågne, så snart du tænder for støvsugeren. Denne situation har jeg i hvert fald stået i mange gange, og jeg er sikker på, at du også har oplevet det, siden du læser med lige nu. For dem som er så heldige at bo i hus, kan man med fordel sætte baby udenfor, og så få arbejdet gjort færdigt, men for alle os som ikke kan det, må man finde andre veje.

Jeg købte min nuværende støvsuger for et par år siden, og her tænke jeg ikke særlig meget over det. Det var blot et godt tilbud, som jeg faldt over da jeg var ude og handle. Det har dog siden vist sig, at støvsugeren ikke var særlig god, hverken dens sugeevne eller støvemission. Det var også helt umuligt at støvsuge når den mindste sov, uden at han vågnede og begyndte at græde.

Ret hurtigt begyndte jeg at tænke på løsninger, der kunne sikre babys søvn. Det var dog et møde med en af mine veninder, som for alvor hjalp mig på rette spor. Hun foreslog, at jeg blot skulle en af de der ”lydsvage støvsugere”, som man kunne få. Jeg havde slet ikke tænkt tanken, at man kunne få en lydsvag støvsuger, men det kunne man eftersigende sagtens.

Kort tid efter stod jeg i en butik og en ekspedient forklarede mig, alt som var værd at vide om de støjsvage støvsugere. En støjsvag støvsuger er faktisk blot en ganske almindelig støvsuger, men som larmer markant mindre. Det er som oftest de oftest producenternes topmodeller som er støjsvage, da dette er noget folk gerne vil betale ekstra penge for.

En normal støvsuger har et støjniveau på 60-75 decibel. Når vi taler 75 decibel, så larmer en støvsuger altså rigtig meget! Hvis man er udsat for en larm på 80 decibel i mere end 15 minutter af gangen, så kan man beskadige hørelsen, og dette er jo ikke holdbart i længden, specielt ikke hvis man har små børn, som ikke selv kan sige fra.

Tre bud på lydsvage støvsugere

Jeg vil nu give tre bud på lydsvage støvsugere, som kunne være et godt bud til dig. Det fælles ved alle støvsugerne er, at de larmer under 60 decibel, hvilket vil sige at den altså ikke larmer særlig meget. Den larmer i hvert fald markant mindre end din nuværende støvsuger, det vil jeg gerne gætte på ;-).
Jeg endte selv med at investere i en af de følgende støvsugere, de nysgerrige kan læse hvilken, sidst i artiklen. Efter jeg er begyndt at bruge min lydsvage støvsuger, er det blevet noget nemmere med søvnen i hjemmet. Nu er det nok bare at lukke en dør til børneværelset, så er der ingen problemer med gråd og skrig.

Bosch In’genius ProSilence 57 BGL85S330

Denne model er af Bosch’ bedste modeller og er utrolig støjsvag. Den har en støjniveau på 57 decibel, hvilket er noget af det bedste på markedet. Du har måske set modellen på tv, eftersom den er blevet vist en del på det seneste. Hvis ikke, kan se se den her:

Modellen er bestemt i den dyre ende og koster i skrivende stund 2999 kroner. Det er mange penge, men som tidligere nævnt vil du få meget ud af at have en stillegående støvsuge – ikke mindst for dine børns søvn. Det er da heller ikke sådan, at du kun får en støvsuger som kun kan være stille. Støvsugeren scorer også bedst mulig karakter i energiklasse, i støvemission og i rengøringsevne på hårdt gulv.

Electrolux UltraSilencer ZEN ZUSANIMA58

Her er en model fra Electrolux. Støvsugeren er fra deres UltraSilencer serie som er utrolig populære her i Danmark. Støvsugeren har et lydniveau på blot 58 decibel, hvilket også er utrolig lavt. Støvsugeren her går bestemt heller ikke på kompromis med de andre specifikationer, og scorer således også top karakter i både energiklasse, støvemission og rengøringsevne på hårdt gulv. Se denne video, som Electrolux har lagt op (den er dog på fransk ;-)):

Denne støvsuger er dog i modsætning til Bosch’ noget billigere. Den kan fås til ca. det halve og koster derfor i skrivende stund kun 1500 kroner. Du får dermed noget mere støvsuger for pengene eftersom de har næsten ens specifikationer. Denne støvsuger er derfor et rigtig godt bud til dig, som ønsker en ny lydsvag støvsuger.

Electrolux ZUSALLFL58

Den sidste støvsuger som jeg vil anbefale er endnu en Electrolux støvsuger. Støvsugeren er også en del af serien UltraSilencer – præcis som den forrige var. Faktisk ligner den ZUSANIMA58 på rigtig mange punkter, hvad angår specifikationer. Den mest væsentlige forskel er dog, at denne er dobbelt så dyr. Den koster nemlig 3000 kroner, da der ingen rabat er på modellen. Se endnu en video her på (på fransk):

Hvilken lydsvag støvsuger vinder?

Hvilken lydsvag støvsuger er så bedst – tjaaa. Nu er jeg ikke den store ”støvsuger ekspert”, men jeg endte i hvert fald selv med at købe den model som hedder Electrolux UltraSilencer ZEN ZUSANIMA58. Modellen har nemlig præcis de samme specifikationer som de andre støvsugere, der er meget dyrere. Desuden ser designet stilrent og meget enkelt ud, den passer ind i langt de fleste hjem.
Støvsugeren fungerer rigtig godt i praktisk og kvaliteten på den, er også helt i top. Jeg kan derfor ikke andet end at anbefale støvsugeren. Den hjalp mig med at kunne støvsugere noget oftere, eftersom jeg ikke vækkede min baby som jeg tidligere havde gjort – og jeg er sikker på at den også kan hjælpe dig, hvis du står i en lignende situation.

Hvis du skulle være i tvivl om at støvsugeren er god, så kan du læse mere om lydsvage støvsugere på Støvsugertest.dk, hvor du også kan finde den bedste pris. Som du også kan se, har den Electrolux støvsugere, som jeg anbefaler fået rigtig gode anmeldelser. Dette var et lidt anderledes indlæg her på Momblog, men jeg håber at det har været med til at hjælpe dig.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *