skip to Main Content
8 Tips Til Gravide Kvinder Som ønsker En Klog Baby

Skriv allerede nu din baby op til Mensa, for du får en super baby, hvis du følger disse råd. Det er alle råd, som enten er blevet anbefalet af førende jordmødre, babypsykologer og forskere.

Din kost, dine følelse og hvordan du interagerer i hverdagen har alle en role i, hvordan din babys hjerne udvikler sig.

Arvede gener spiller en stor rolle i at bestemme intelligensen og personligheden, men den rigtige livsstil kan hjælpe med at sikre at generne også bliver præget i livmoderen. Forskere estimerer at kun 50% af IQ’en kommer fra generne – resten kommer fra babyens omgivelser.

Hvad venter du på? Vær sikker på at din baby arver din vilde intellekt:

1. Start med ‘godnatfortæller’ vane

Fundamentet for sprog begynder tidligt i lovmoderen, og i 3. trimester, kan din baby allerede genkende lyde som hun hører regelmæssigt.

I et stort studie foretaget af amerikanske forskere, viste noget meget interessant. De bød mødre om at læse en bestemt bog op for deres ufødte babyer. Efter fødslen “valgte” babyerne den optagelse hvor deres egen mor læste op fra bogen, ved at sutte ekstra hurtigt på tommelfingeren.

2. Hold dig i form

Elsker du det enforfin-boost som du får når du træne? Gæt engang, det gør din baby også. De hormorner som du udskiller under træning rammer bl.a. moderkagen, og bader din baby i ‘feel-good-kemikalier’ i helt op til 8 timer.

Derudover så når din puls stiger, så stiger mængden af blodtilførsel rundt i din krop også, inklusiv blodtilførsel til livmoderen, og dette giver din babys udvikling et boost.

Den seneste research på området antyder, at aktiv træning under graviditeten kan øge neuroner i din babys hippocampus (den del af hjernen som står for læring og hukommelse) med helt op til 40 procent.

3. Få dig lidt sol

Aldrig før har solens vitamin D været så vigtigt – og alt du behøver er 20 minutter om dagen. I et andet stort studie der blev foretaget, fandt man ud af at 70% af alle kvinder, er i underskud på vitamin D. Dette er en kombination og for lidt solskin og får lidt vitamin D i deres diæt.

Næringsstoffet er essentielt til at hjælpe din baby med at udvikle stærke knogler og hjerte. I nye studier er der begyndt at forskes i, om mangel på vitamin D i graviditeten har noget at gøre med autisme.

4. Så er det massage tid

Allerede fra din baby er 20 uger gammel, kan din baby mærke at du ager maven – og dette kan sende beroligende signaler til hendes nervesystem. Research antyder at en ufødt baby endda kan mærke forskel på hvornår mor og far ager maven. Giv din partner massageolien og slap af – dette er den bedste undskyldning for at få massage 😉

5. Find dit indre snakkesjatol frem

Næste gang nogen kigger på dig sjovt, fordi at du taler med dig selv, så giver du dem bare “det onde blik”. Du er nemlig igang med at uddanne din kommende baby. Babyer kan hører fra 16. uge og allerede ved 27. uge, er alle forbindelserne fra øre til hjerne på plads.

Studier har vist nyfødte reagerer på accenter eller specifikke sprog, som de har hørt i livmoderen – de babyer som er født i multisprogede familier reagerer på begge sprog, allerede fra fødslen.

6. Spis varieret kost

Hvis din baby virkelig skal være den næste Einstein når det kommer til intelligens, så vær varieret når det bliver spisetid. Din babys smagsløg bliver udviklet fra omkring 12. uge.

Ved 25. uge vil hun absorbere omkring to liter fostervand om dagen og den mad som du spiser kan påvirke smagen på dette. Et studie viste at mødre som drak meget gulerødssaft under graviditeten, også ville få baby som kunne lide dette.

7. Spil din yndlings musik

Dette er måske det vigtigste råd af dem alle – du kan forme din babys musiksmag ;-). Ufødte babyer elsker musik – det hjælper med at trigge gode kemikalier såsom serotonin, hvilket hjælper hende med at bevare sig rolig og tilfreds. Efter fødslen vil din baby huske og genlive de gode følelser som er forbundet med musikken, hver eneste gang hun hører det.

8. Syng børnerim

Du kan allerede nu starte med at komme ind i denne vane. Det er bevist at ufødte børn kan fange ens høje eller lave tonefald. Du kan hjælpe din baby med at udvikle sig, ved at synge forskellige sange, og til dette er børnerim faktisk også helt perfekte. Efter din baby er født, kan du bruge de samme børnerim til at trøste og berolige hende.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *